Олександр Войтко

ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ УКРАЇНСЬКИХ ЖУРНАЛІСТІВ У ЗОНІ ВОЄННОГО КОНФЛІКТУ

Кваліфікаційна робота
на здобуття академічного звання маґістр журналістики
Войтка Олександра Володимировича

Науковий керівник
доцент, кандидат філологічних наук
Яковець Анатолій Володимирович

Короткий зміст роботи

У кваліфікаційні роботі послідовно досліджуються особливості роботи українських журналістів у зоні воєнного конфлікту. Розглянуто як загальні аспекти воєнної журналістики, так і конкретні приклади ефективної роботи журналістів протягом висвітлення бойових дій, зважаючи на присутність значної загрози їхньому життю та здоров’ю у цій сфері. Також введено поняття „вільної кооперації (free cooperation)” на позначення стилю співпраці вітчизняних працівників медіа зі службовцями Збройних сил України.

Проаналізувавши досвід відомих українських воєнних репортерів, автор визначив ряд особливостей роботи вітчизняних журналістів у зоні воєнного конфлікту та розробив низку спеціалізованих порад для їхньої безпечної та ефективної професійної діяльності у майбутньому.

Дана робота має на меті забезпечити українських журналістів якісною та практичною інформацією стосовно роботи вітчизняних працівників медіа у „гарячих точках”, беручи до уваги те, що вони, в більшості випадків, не проходять належної для такого відрядження підготовки.


10 вересня 2009 @ 12:01

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: