Аліна Рудя

ГРОМАДЯНСЬКА ЖУРНАЛІСТИКА: СВІТОВИЙ ДОСВІД ТА РОЗВИТОК В УКРАЇНІ

Кваліфікаційна робота
на здобуття академічного звання маґістр журналістики
Руді Аліни Костянтинівни

Науковий керівник
старший викладач
Ю. ПАНІН

Короткий зміст:

У даній кваліфікаційній роботі всебічно досліджується явище громадянської журналістики, як нового виду медіа комунікації у процесі демократизації медіа простору. Визначаються передумови виникнення ГЖ у зв’язку із розвитком інтернет технологій, її основні характеристики та визначається відмінність громадянської журналістики від журналістики у традиційному її розумінні.

Також розглядається розвиток громадянської журналістики у межах України, досліджується теперішнє становище та перспективи розвитку.

Для якісного визначення ситуації використовуються методи глибинного інтерв’ю, що дозволяє проаналізувати сприйняття громадянської журналістики українською аудиторією та визначити рівень участі громадян у створенні медіа контенту.

Дане дослідження є дуже актуальним через новітність теми громадянської журналістики у її широкому розумінні та в українському контексті насамперед. Практичне застосування даної роботи полягає у інформуванні аудиторії щодо можливостей громадянської участі у створенні медіа контенту.


10 серпня 2009 @ 18:54

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: