Олександра Романовська

САТИРИЧНІ БЛОГИ ЯК НОВА МАНІФЕСТАЦІЯ САТИРИ В ЗМІ

Науковий керівник –
старший викладач
Локоть Т. М.

Останні кілька років в українському онлайновому просторі охарактеризувалися появою нового типу блогів — сатиричних. Це явище не є описаним та дослідженим в сучасних медіа-студіях, як в західному, так і в вітчизняному просторі.

Дослідження спрямоване на виокреслення певних особливостей та тенденцій, притаманних сатиричним блогам. Аналіз публікацій в п’яти популярних українських сатиричних блогах дає підстави стверджувати про еволюцію та мутацію сатири в межах онлайнового простору та появу нових інформаційно-сатиричних жанрів. Методологія дослідження – якісно-кількісний контент-аналіз та експертні опитування. Отримані результати проаналізовані та систематизовані за такими показниками, як жанр, тематика, використання мультимедійних можливостей. Дослідження носить описовий характер та може бути використано для подальшого дослідження вужчих аспектів проблеми.

В теоретичній частині роботи розглядаються питання еволюції сатири в історії, її основних характеристик та технік, особливості використання сатири при написанні публіцистичних текстів, формування блогу як особливого формату онлайнової комунікації, взаємовідношення блогінгу та журналістики; а також надається короткий огляд української блогосфери.


29 червня 2011 @ 19:42

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: