Новікова Анастасія

ВИСВІТЛЕННЯ ПЕРЕХОДУ НА ЦИФРОВЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ В УКРАЇНСЬКИХ ЗМІ

Науковий керівник –
старший викладач
Губенко Дмитро Володимирович

Мета дослідження полягає у встановленні рівня частотності публікацій щодо переходу на цифровий тип телебачення, визначення ставлення авторів публікацій до цифровізації, ступінь і спосіб пояснення цього процесу.

У роботі оцінено висвітлення теми оцифрування телебачення у шести українських онлайн виданнях: «День», «Сегодня», «Високий замок», «Експрес», «Новости Донбасса» та «Donbass.ua». Дані видання є репрезентативними для своїх регіонів – Київщини, Львівщини та Донеччини - і відображають рівень їхньої інформаційної насиченості у галузі цифрового телебачення. На основі методу контент-аналізу зроблено висновки про ключові понятійні, технологічні та якісні характеристики цифрового телебачення, які акцентовано у досліджуваних виданнях. Отримані результати зіставлено з даними про рівень оцифрування українських домогосподарств у 2012 році. Теоретичним підґрунтям аналізу стали теорія дифузії інновації Еверета Роджерса та теорія інноваційного журналізму Давіда Нордфорса.

Роботу викладено на 86 сторінках, котрі включають 16 таблиць і 7 малюнків.

Ключові слова: цифрове телебачення, оцифрування телебачення в Україні, аналогове телебачення, контент-аналіз, ефірний сигнал, супутниковий сигнал, кабельний сигнал.


31 травня 2012 @ 14:23

коментарів поки немає