Євгенія Тюхтенко

INTERACTIVE WEB DOCUMENTARY PROJECTS AS A DOCUMENTARY GENRE: CASE OF GOL! UKRAINE

Науковий керівник –
старший викладач,
Юрій Панін

Природа документального кіно виглядала однією з найконсервативніших і позбавленої жодної перспективи на розвиток, оскільки видавалося, що документаліст мусить лише наводити камеру на все, що бачить і називати це «документальним кіно». Але у своєму завданні передачі, збереженню та інтерпретації реальності саме цей вид кіномистецтва наразі зазнає найбільших трансформацій. І одна з них — мережева інтерактивність, якій, власне і присвячене дослідження Євгенії Тюхтенко.

На прикладі інтерактивного документального проекту Gol! Ukraine авторка розглядає питання категоризації інтерактивної документалістики та її місце в еволюції документального кіно. В якості методології дослідниця використала контент аналіз та глибинне інтерв’ю. Варто відмітити що авторка приділила серйозну увагу огляду літератури і охопила практично всі можливі джерела з вказаної проблематики, а також підтримувала зв’язок з провідними дослідниками.

Але робота не позбавлена і певних недоліків. Зокрема, другому розділі описані в якості методології контент аналіз та глибинне інтерв’ю, тоді як в результатах присутнє ще й експертне інтерв’ювання. В першому розділі варто було б приділити більше уваги висновкам. Також роботі не вистачає коректури та відповідності окремих частин роботи академічним вимогам до оформлення.

Виходячи з вищесказаного, слід відмітити, що робота відповідає тим вимогам, які висуваються до робіт магістерського рівня, на підставі чого ми рекомендуємо оцінити її на «відмінно».


29 серпня 2013 @ 12:50

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: