Ірина Примачик

МОДЕЛЬ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЩОДЕННИХ ГАЗЕТАХ НА ПРИКЛАДІ ВИСВІТЛЕННЯ РОСІЙСЬКО-ГРУЗИНСЬКОЇ ВІЙНИ 2008 РОКУ

Кваліфікаційна робота
на здобуття академічного звання маґістр журналістики
Примачик Ірини Володимирівни

Науковий керівник
доцент, кандидат політичних наук
Євген. Федченко
Науковий консультант
старший викладач
Дмитро Губенко
Зовнішній рецензент
керівник міжнародного відділу служби новин „5 каналу”
Юлія Куценко

Короткий зміст:

У кваліфікаційній роботі досліджується одна з найбільш актуальних практичних проблем в роботі журналістів та редакторів – модель прийняття рішень на прикладі висвітлення російсько-грузинської війни 2008 року як ключової події, яка (з точки зору критеріїв новинності) є показовою для окреслення редакційної політики обраних медіа.

За допомогою кількісно-якісного контент-аналізу, було проаналізовано журналістські матеріали двох популярних всеукраїнських щоденних газет: „Україна Молода” та „Сегодня”. Метод глибинних інтерв’ю з редакторами та журналістами обраних газет дозволив простежити  особливості редакційної політики видань, об’єктивні та суб’єктивні фактори, які впливають на журналістів у процесі вибору джерел інформації та написання матеріалів.

Порівняння результатів цих методів дозволило отримати об’єктивні висновки, які мають велику практичну значимість та можуть бути застосовані у редакціях для зменшення присутності політично заангажованих та упереджених матеріалів. Окрім того, дослідження може стати гарною основою для подальшого вивчення медіа-ефектів.


10 вересня 2009 @ 14:08

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: